KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Odkoduj Przyjaźń - projekt

Uczniowie klas 1-3 wezmą udział zdalnie w projekcie Fundacji Manzana współfinansowanym przez Biuro Edukacji m.st. Warszawy pod tytułem ,,Odkoduj przyjaźń”.

Podczas realizacji kolejnych modułów projektu dzieci dowiedzą się, czym jest prawdziwa przyjaźń i dlaczego warto się przyjaźnić, jak powinien postępować prawdziwy przyjaciel, jakie są cechy dobrego przyjaciela. Zastanowią się nad problemem, co mogą zrobić, aby zdobyć przyjaciela oraz jak podtrzymać istniejącą już przyjaźń? Dzieci obejrzą znane i wartościowe filmiki o przyjaźni a także stworzą samodzielnie lub wspólnie przepis na dobrego przyjaciela. W pracy będziemy wspierać się materiałami udostępnionymi nam podczas ostatniego dnia nauczania stacjonarnego przez pedagoga szkolnego panią Iwonę Kolbus, współpracującą od lat z psychologami i psychoterapeutami Fundacji Manzana podczas realizacji różnorodnych i ważnych projektów, w których brali udział uczniowie naszej szkoły na przestrzeni wielu lat.

Anna Chojnacka