KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jak pracuje się w sektorze humanitarnym?

Jak pracuje się w sektorze humanitarnym?

Drodzy Uczniowie – przed nami kolejny #ZawodowyStream i kolejna ciekawa branża. Jeżeli jako przyszły kierunek zawodowy rozważasz pracę w sektorze humanitarnym, nie przegap najbliższego spotkania. Gośćmi Mapy Karier będą pracownice Polskiej Akcji Humanitarnej, organizacji, która niesie pomoc osobom dotkniętym skutkami klęsk żywiołowych i konfliktów zbrojnych.
Magdalena Kuśka i Karolina Suchecka połączą się z nami bezpośrednio z misji w Sudanie Południowym i opowiedzą o swojej pracy oraz wyzwaniach, z którymi mierzą się na co dzień. Porozmawiamy również o tym, że praca w organizacji pozarządowej to nie wolontariat, a realna ścieżka kariery.
Podczas spotkania dowiesz się:

  • jak wygląda sektor humanitarny w Polsce?
  • czy praca humanitarna to zawód czy powołanie?
  • jakie kompetencje powinien posiadać pracownik humanitarny i gdzie je zdobyć?
  • czy można pomagać źle i jakie są złe praktyki pomagania?
  • czy praca humanitarna możliwa jest jedynie w terenie?
  • czy płeć ma znaczenie w pracy pracownika humanitarnego?

W trakcie streamingu będziesz mieć możliwość zadania pytań. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa – mamy nadzieję, że spotkanie będzie dla Ciebie inspirujące i pokaże Ci, jak wygląda sektor humanitarny w Polsce i co oferuje w kontekście kariery zawodowej.

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania lub uwagi, z chęcią na nie odpowiemy. Napisz do nas na adres kontakt@mapakarier.org.
Źródło: https://mapakarier.org/