KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkoła

Jesteśmy szkołą:
  • bez przemocy;
  • zatrudniającą wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną;
  • zapewniającą dzieciom pomoc specjalistów – pedagoga, psychologa, logopedy i terapeutów ;
  • wspomagającą wszechstronny rozwój ucznia;
  • wspierającą uczniów uzdolnionych;
  • uczącą samodzielności, współpracy i odpowiedzialności;
  • prowadzącą szeroki zakres działań lekcyjnych i atrakcyjnych zajęć pozalekcyjnych, zgodnych z zainteresowaniami i potrzebami uczniów;
  • zapewniającą wszystkim uczniom równe szanse;
  • będącą przyjaznym miejscem do nauki i pracy dla uczniów i nauczycieli;
  • posiadającą salę gimnastyczną, a także multimedialną bibliotekę.

Uczniowie naszej szkoły odnoszą sukcesy w różnych dziedzinach. Mamy laureatów konkursów recytatorskich, ortograficznych. Dzieci świetnie radzą sobie w konkurencjach przyrodniczych, matematycznych. Nasi uczniowie to mistrzowie w pływaniu, biegach i w tańcu towarzyskim.

W naszej szkole uczniowie uczestniczą w licznych zajęciach pozalekcyjnych. Istnieją koła przedmiotowe: polonistyczne, historyczne, matematyczne, przyrodnicze oraz informatyczne. Uczniowie chętnie biorą udział w zajęciach Szkolnego Klubu Sportowego. Jesteśmy jedną ze szkół, w której działa Koło Młodego Przyjaciela Warszawy.

Nasza szkoła to miejsce, w którym nikt nie wstydzi się i nie boi dysleksji. Od wielu lat uczniowie o specyficznych trudnościach w nauce pisania i czytania uczęszczają do małych, wyjątkowych klas terapeutycznych, otrzymując życzliwą i fachową pomoc.

W naszej szkole lubimy i szanujemy historię – każdy uczeń wie, czym jest patriotyzm. Dlatego chętnie spotykamy się z ludźmi, którzy piszą o historii lub sami ją tworzyli.

Nasza świetlica to miejsce, w którym uczniowie po lekcjach mogą odpocząć, bawić się, odrabiać lekcje w oczekiwaniu na rodziców lub opiekunów. Wszyscy wychowawcy dokładają wszelkich starań, by Państwa dzieci miały zapewnioną opiekę i bezpieczeństwo, a także, żeby ciekawie i radośnie spędzały czas po zakończeniu lekcji.

Zapraszamy serdecznie!