KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

plakat informujący o rekrutacji do klasy I sportowej

W klasie 2a realizowany był całoroczny projekt Uniwersytetu Dzieci w Klasie ”Nowe technologie. Jak zmieniają świat?”    Lekcje oparte  na Metodzie Pytań i Doświadczeń oraz wykładów prowadzone były w formie stacjonarnej i częściowo zdalnej. Uczniowie poznali  nowe technologie, ...

Zapraszamy Uczniów klas 2-3 do udziału w Szkolnym Konkursie Literackim "Wiosna". Zadanie konkursowe polega na napisaniu wiersza o tematyce wiosennej. Praca powinna zawierać minimum 8 wersów oraz powinna być wykonana w formie wydruku komputerowego lub napisana odręcznie, czytelnym pismem, opatrzona met...

Szkoły ponadpodstawowe: Dmytro Peretiatko  XLV LO im. Romualda Traugutta  – I miejsce Olesia Halushka Technikum nr 11 im. Piotra Wysockiego – II miejsce Ruslan Nesmiianov XLV LO im. Romualda Traugutta – III miejsce Szkoły podstawowe: Nina Lewandowska SP nr 31 im. Kardynała Stefana ...

Ładowarka

08.04.2021

Ładowarka

08.04.2021

GRUPA KOMPETENCJI SPOŁECZNYCH (dla uczniów klas 8-ych oraz klas pierwszych szkół ponadpodstawowych) Drodzy Rodzice, Nauczyciele, Pedagodzy, Dyrektorzy Szkół ruszamy z kolejną edycją bezpłatnego projektu ŁADOWARKA dla uczniów. Zajęcia skierowane są dla młodzieży posiadającej trudne doświa...

Zapraszamy Uczniów Klas 1-3 do wzięcia udziału w szkolnym konkursie graficzno-komputerowym. Zadanie konkursowe polega na wykonaniu na komputerze, w dowolnym programie graficznym, ilustracji pod tytułem „Pomagajmy sobie”. Podpisane prace należy przesłać do dnia 23 kwietnia (piątek) do p. Małgorzaty ...

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu został ustanowiony w grudniu 2007 roku przez Zgromadzenie Ogólne ONZ z inicjatywy Kataru. Chciano, aby w ten sposób ludzie dowiedzieli się więcej o autyzmie, a także mieli świadomość tego, że choć mamy różne możliwości i potrzeby, bardzo wiele nas łączy. Co roku...

21 marca obchodzony jest Światowy Dzień Osób z zespołem Downa, którego celem jest uświadomienie, że osoby te mają takie same potrzeby, jak osoby pełnosprawne. Oczekują szacunku, tolerancji i akceptacji. Każdy z nas również może w prosty sposób przyłączyć się do akcji promującej. Wystarczą do...

1% podatku

01.02.2021
1% podatku

1% podatku

01.02.2021

Małgosia jest uczennicą naszej szkoły. Prosimy Państwa o pomoc. Dziewczynka choruje na najtrudniejszy i nieuleczalny typ cukrzycy – typu 1. To bolesna, podstępna i nieprzewidywalna choroba. Małgosia jest całkowicie zależna od podawania insuliny z zewnątrz. W niecałe 4 lata po pierwszej diagnozie pojawiły się ko...