KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Międzynarodowy Projekt Czytelniczo - Ekologiczny

  Uczniowie klasy 2a zakończyli realizację Międzynarodowego Projektu Czytelniczo-Ekologicznego ,,Czytam z klasą. Lekturki spod chmurki” . Poprzez czytanie i omawianie wybranych pozycji książkowych, dzieci za każdym razem były wprowadzane w problematykę dotyczącą zmian klimatycznych, postaw ekologicznych ...

Wyniki Szkolnego Konkursu Literackiego „Wiosna” dla uczniów klas 2 – 3: I miejsce – Julia Oksińska  kl.2a i Mateusz Ceremuga  kl. 3a II miejsce – Maria Koszelewska  kl.3a III miejsce – Piotr Drągowski  kl.2a Gratulujemy!  ...

20 maja o godz. 14.55 odbędzie się Szkolny Konkurs Przyrodniczy dla uczniów klas drugich i trzecich. Chętnych uczniów prosimy o zgłoszenie się do wychowawczyni swojej klasy w terminie do piątku 14 maja. Organizatorki: Sylwia Grączewska i Maria Małż...

14 maja o godz. 11.50 odbędzie się Szkolny Konkurs Ortograficzny dla uczniów klas trzecich, a o godzinie 14.00 dla uczniów klas drugich. Chętnych uczniów prosimy o zgłoszenie się do wychowawczyni swojej klasy w terminie do środy 12 maja. Organizatorki: Sylwia Grączewska i Anna Chojnacka...

Wyniki konkursu graficzno-komputerowego "Pomagajmy sobie"

Wyniki szkolnego konkursu graficzno-komputerowego dla uczniów klas I-III "Pomagajmy sobie": I miejsce - Tomek Malicki kl.1a i Jola Keler kl.3a II miejsce - Paweł Rowiński kl.2a i Lidia Herrera Tarajko kl. 3b III miejsce - Julia Oksińska kl.2a i Tomek Olewniczak kl. 3a Gratulujemy!    ...

W klasie 2a realizowany był całoroczny projekt Uniwersytetu Dzieci w Klasie ”Nowe technologie. Jak zmieniają świat?”    Lekcje oparte  na Metodzie Pytań i Doświadczeń oraz wykładów prowadzone były w formie stacjonarnej i częściowo zdalnej. Uczniowie poznali  nowe technologie, ...

Zapraszamy Uczniów klas 2-3 do udziału w Szkolnym Konkursie Literackim "Wiosna". Zadanie konkursowe polega na napisaniu wiersza o tematyce wiosennej. Praca powinna zawierać minimum 8 wersów oraz powinna być wykonana w formie wydruku komputerowego lub napisana odręcznie, czytelnym pismem, opatrzona met...

Szkoły ponadpodstawowe: Dmytro Peretiatko  XLV LO im. Romualda Traugutta  – I miejsce Olesia Halushka Technikum nr 11 im. Piotra Wysockiego – II miejsce Ruslan Nesmiianov XLV LO im. Romualda Traugutta – III miejsce Szkoły podstawowe: Nina Lewandowska SP nr 31 im. Kardynała Stefana ...